ПСАЛОМЩИК - <
Выделенная опечатка:
Сообщить Отмена
Закрыть
Наверх

Благодарственные Спасителю (тропарь, кондак и молитва)

Тропарь, глас 4:

Благода́рни су́ще недосто́йнии раби́ Твои́, Го́споди,/ о Твои́х вели́ких благодея́ниих на нас бы́вших,/ сла́вяще Тя хва́лим, благослови́м, благодари́м, пое́м и велича́ем Твое́ благоутро́бие/ и ра́бски любо́вию вопие́м Ти:// Благоде́телю Спа́се наш, сла́ва Тебе́.

Кондак, глас 3:

Твои́х благодея́ний и даро́в ту́не,/ я́ко раби́ непотре́бнии, сподо́бльшеся, Влады́ко,/ к Тебе́ усе́рдно притека́юще, благодаре́ние по си́ле прино́сим,/ и Тебе́ я́ко Благоде́теля и Творца́ сла́вяще, вопие́м:// сла́ва Тебе́, Бо́же Преще́дрый.

Молитва

(Из молебна)

Го́споди Иису́се Христе́ Бо́же наш, Бо́же вся́кого милосе́рдия и щедро́т, ми́лость Кото́рого безме́рна и человеколю́бия - неизмери́мая пучи́на! Мы, припа́дая к Твоему́ вели́чию, со стра́хом и тре́петом, как недосто́йные рабы́, прино́сим благодаре́ние Тебе́ о ми́лостях, ока́занных нам. Как Го́спода, Влады́ку и благоде́теля, мы Тебя́ сла́вим, хва́лим, пое́м и велича́ем и, припа́дая, сно́ва благодари́м! Твое́ несказа́нное милосе́рдие смире́нно мо́лим: как ны́не Ты приня́л на́ши мольбы́ и испо́лнил их, так и в бу́дущем дай нам преуспева́ть в любви́ к Тебе́, к бли́жним и во всех доброде́телях. И сподо́би нас всегда́ благодари́ть и сла́вить Тебя́, вме́сте с безнача́льным Твои́м Отцо́м, и всесвяты́м, и благи́м, и единосу́щным Твои́м Ду́хом. Ами́нь.


Назад к списку