ПСАЛОМЩИК - <
Выделенная опечатка:
Сообщить Отмена
Закрыть
Наверх

Мученику Лонгину сотнику, иже при Кресте Господни (тропарь, кондак и молитвы)

Тропарь, глас 4:

Му́ченик Твой, Го́споди, Ло́нгин, / во страда́нии свое́м вене́ц прия́т нетле́нный от Тебе́, Бо́га на́шего: / име́яй бо кре́пость Твою́, / мучи́телей низложи́, / сокруши́ и де́монов немощны́я де́рзости. / Того́ моли́твами // спаси́ ду́ши на́ша.

Кондак, глас 4:

Ве́село возра́довася Це́рковь / в па́мяти днесь приснопа́мятнаго страда́льца Ло́нгина, взыва́ющи: // Ты моя держа́ва, Христе́, и утвержде́ние.

Молитва первая

О святы́й уго́дниче Бо́жий, му́чениче Ло́нгине! По́двигом до́брым подвиза́вся на земли́, восприя́л еси́ на Небесе́х вене́ц пра́вды, его́же угото́вал есть Госпо́дь всем лю́бящим Его́. Те́мже взира́юще на святы́й твой о́браз, ра́дуемся о пресла́внем сконча́нии жи́тельства твоего́ и чтим святу́ю па́мять твою́. Ты же, предстоя́ Престо́лу Бо́жию, приими́ моле́ния на́ша и ко Всеми́лостивому Бо́гу принеси́, о е́же прости́ти нам вся́кое прегреше́ние и по́мощи нам ста́ти проти́ву ко́знем диа́вольским, да изба́вльшеся от скорбе́й, боле́зней, бед и напа́стей и вся́каго зла, благоче́стно и пра́ведно поживе́м в ны́нешнем ве́це и сподо́бимся предста́тельством твои́м, а́ще и недосто́йни есмы́, ви́дети блага́я на земли́ живы́х, сла́вяще Еди́наго во святы́х Свои́х сла́вимаго Бо́га, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая

О святы́й му́чениче Ло́нгине всехва́льне, ты сподо́бился зре́ти на Кресте́ Сы́на Бо́жия, стра́ждущего во́лею. Ты взыва́л еси́ иуде́йскому собо́рищу: «И́стинно Сын Бо́жий есть и Госпо́дь Царь всех». Ты у Креста́ тьмы неве́рия и неразу́мия избе́гл еси́. Ты о́чи серде́чные просвети́л Боже́ственным сия́нием. С ра́достию помышля́ющее о сем, взыва́ем тебе́, засту́пниче наш пред Бо́гом: «Моли́ за нас пострада́вшего Творца́ вся́ческих, да да́рует и нам гре́шным, плотски́я по́хоти попра́вше, сподо́бимся мрак злоче́стия оста́вити и просвети́тися све́том и́стинного Богопозна́ния». Неду́говав зре́нием теле́сным, ты у Креста́ ка́плею кро́ви от Боже́ственного Страда́льца иска́павшей, исцеле́ние обре́л еси́. И нас, ны́не моля́щихся тебе́, услы́ши и ра́дость исцеле́ния оча́м на́шим у Всеще́дрого Влады́ки испроси́. По повеле́нию твоему́ жена́ не́кая, обре́тши главу́ твою́, прикоснове́нием к сей, затворе́нныя зе́ницы оче́й свои́х отве́рзе. Приими́, му́чениче всехва́льный, и на́ше прибега́ние к чудотво́рному о́бразу твоему́, а́ки вдовы́ ко главе́ твое́й прикоснове́ние. Мы с ве́рою несумне́нною прославля́ем Боже́ственную благода́ть, прису́щую чудотво́рному о́бразу твоему́, и посему́ дерза́ем вопи́ти ти: «Вся́ку боле́знь разреши́ всех благочести́во прибега́ющих к тебе́, блаже́нне, и пропове́дующих тя, и́стинны непобеди́мого свиде́теля». Сподоби́ нас, свя́тче Бо́жий, вку́пе с тобо́ю созерца́ти в Ца́рствии Небе́сном сла́ву Бо́жию и та́мо просла́вити Отца́ и Сы́на и Ду́ха Свята́го в безконе́чные ве́ки веко́в. Ами́нь.


Назад к списку