ПСАЛОМЩИК - <
Выделенная опечатка:
Сообщить Отмена
Закрыть
Наверх

Священномученику Власию, епископу Севастийскому (тропарь, кондаки и молитвы)

Тропарь, глас 4:

И нра́вом прича́стник, / и престо́лом наме́стник апо́столом быв, / дея́ние обре́л еси́, Богодухнове́нне, / в виде́ния восхо́д, / сего́ ра́ди, сло́во и́стины исправля́я, / и ве́ры ра́ди пострада́л еси́ да́же до кро́ве, / священному́чениче Вла́сие. / Моли́ Христа́ Бо́га // спасти́ся душа́м на́шим.

Кондак, глас 2:

Боже́ственное прозябе́ние, цвет неувяда́емый, / лозы́ Христо́вы розго́ многострада́льная, Богоно́се Вла́сие, / ве́рою чту́щия па́мять твою́ весе́лия твоего́ испо́лни, // моля́ся непреста́нно о всех нас.

Ин кондак, глас 8:

Свяще́ния пома́занием и муче́ния кро́вию украси́лся еси́, сла́вне Вла́сие, / и сия́еши всю́ду, в Вы́шних лику́я / и нас назира́я, в храм твой прише́дшия / и в нем тебе́ непреста́нно зову́щия: // всех нас соблюди́.

Молитва первая

Преблаже́нне и приснопа́мятне священному́чениче Вла́сие, ди́вный страда́льче и предста́телю наш те́плый, по отше́ствии твое́м в жизнь ве́чную призыва́ющим твое́ свято́е и́мя посо́бствовати, и во вся́ких проше́ниих услы́шанным бы́ти обеща́вый! Се ны́не к тебе́ уго́днику Бо́жию, я́ко ко и́стинному хода́таю спасе́ния, притека́ем и смире́нно мо́лимся: предста́ни нам в по́мощь, у́зами грехо́в свя́занных, подви́гнися на всемо́щные твоя́ к Бо́гу моли́твы и помоли́ся о нас гре́шных: тя бо недосто́йнии, призыва́ти на заступле́ние дерза́ем, и жела́ем от всех грехо́в на́ших тобо́ю свобожде́ние получи́ти. О свя́тче Бо́жий Вла́сие! В сокруше́нии и смире́нии се́рдца на́шего пред тобо́ю припа́даем и мо́лимся: осия́й нас, омраче́нных наве́ты вра́жиими, све́том благода́ти свы́ше, да в нем ходя́ще, не преткне́м о ка́мень ног на́ших. Тя, я́ко сосу́д в честь избра́нный и испо́лненный благода́ти Бо́жия, мо́лим: сподо́би нас гре́шных от исполне́ния твоего́ жела́емое прия́ти, и исцели́ на́ша душе́вныя и теле́сныя я́звы, грехо́м же на́шим проще́ние и душе́вному и теле́сному на́шему здра́вию и спасе́нию поле́зное у Го́спода испроси́, да всегда́ прославля́ем Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, и твое́ ми́лостивое предста́тельство о душа́х и телесе́х на́ших, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая

О вели́кий и сла́вный страстоте́рпче, помо́щниче наш и те́плый засту́пниче всем с ве́рою притека́ющим к тебе́, святы́й священному́чениче Вла́сие! При́зри от го́рния сла́вы ми́лостивым о́ком твои́м на предстоя́щия лю́ди и уми́льно тебе́ моля́щияся, простри́ те́плыя моли́твы твоя́ ко Го́споду Бо́гу на́шему, испроси́ у Него́ проще́ния согреше́ний на́ших, но е́же изба́витися нам от всегуби́тельной я́звы, тру́са, пото́па, огня́, меча́ и ве́чныя ка́зни, исхода́тайствуй пред Престо́лом Го́спода Вседержи́теля немощны́м телесе́м на́шим оставле́ния согреше́ний, всем же чту́щим честну́ю па́мять твою́, укрепле́ния на дела́ блага́я, не пре́зри нас недосто́йных, моля́щихся тебе́ пред честно́ю ико́ною твое́ю и прося́щих твоея́ по́мощи и заступле́ния, испроси́ нам вся я́же ко спасе́нию на́шему поле́зная, да богоуго́дная Влады́це на́шему Иису́су Христу́ зде творя́ще, сподо́бимся моли́твами твои́ми насле́довати Ца́рствие Небе́сное, иде́же вку́пе с тобо́ю просла́вим Еди́наго в Тро́ице сла́вимаго Бо́га Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха, во ве́ки веко́в. Ами́нь.


Назад к списку