ПСАЛОМЩИК - <
Выделенная опечатка:
Сообщить Отмена
Закрыть
Наверх

Мученице Татиане (тропари, кондак и молитвы)

Тропарь, глас 4:

А́гнцу Пречи́стому и Па́стырю после́дуя, / а́гнице слове́сная Татиа́но / мы́сленных звере́й не убоя́лася еси́, / но зна́мением кре́стным вооружи́вшися, / до конца́ тех низложи́ла еси́, / и вошла́ еси́ в Небе́сную огра́ду, // иде́же помяни́ и нас, му́ченице Христо́ва многому́драя.

Ин тропарь, глас 4:

Всечестна́я благоче́стия учреди́тельнице,/ прехва́льная и всеблаже́нная  му́ченице Татиа́но,/ сосу́дом де́вства и чистоты́ яви́вшаяся/ и неве́стой Христо́вой наре́кшаяся,/ страда́ний кровьми́ украси́вшеся,/ возлете́ла еси́ в не́бе в Небе́сный черто́г,// те́мже чту́щия тя помина́й.

Кондак, глас 4:

Све́тло во страда́нии твое́м возсия́ла еси́, страстоте́рпице, / от крове́й твои́х преиспещре́на, / и, я́ко кра́сная голуби́ца, к Небеси́ возлете́ла еси́, Татиа́но: // те́мже моли́ при́сно за чту́щия тя.

Молитва первая

О свята́я му́ченице Татиа́но, приими́ ны́не нас, моля́щихся и припа́дающих к свято́й ико́не твое́й. Моли́ся о нас, рабе́х Бо́жиих (имена), да изба́вимся вся́ких скорбе́й и боле́зней душе́вных и теле́сных и благоче́стне поживе́м в настоя́щем житии́, и в бу́дущем ве́ке сподо́би нас со все́ми святы́ми поклоня́тися в Тро́ице сла́вимому Бо́гу, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва вторая

О свята́я му́ченице Татиа́но! Неве́сто Сладча́йшаго Жениха́ твоего́ Христа́, а́гнице А́гнца Боже́ственнаго, голуби́це целому́дрия! Страда́ньми, я́ко оде́ждами ца́рскими оде́янная, к лико́м Небе́сным сопричте́нная, лику́ющая ны́не во сла́ве ве́чней! От дней млады́х Бо́гу обеща́вшаяся свята́я служи́тельнице Це́ркве, целому́дрие соблю́дшая и па́че всех благ Го́спода возлюби́вшая! Тебе́ мы мо́лимся и тебе́ мы про́сим: внемли́ проше́нием на́шим серде́чным, и не отверга́й моле́ний на́ших! Да́руй чистоту́ те́ла и души́, вдохни́ любо́вь к Боже́ственным и́стинам, на путь доброде́телей веди́ нас, А́нгельское охране́ние испроси́ у Бо́га нам. На́ши ра́ны и язвы́ теле́сныя сотвори́ безболе́зненны, в злострада́нии терпе́ние да́руй. Грехо́вныя я́звы уврачу́й. Ю́ность на́шу огради́, ста́рость безболе́зненну и безбе́дну да́руй, в сме́ртнем ча́се помози́! Помина́й на́ши ско́рби, и отраду́ да́руй! Посети́ нас, су́щих в темни́це греха́: на покая́ние наста́ви ско́ро, возжжи́ пла́мень моли́твы! Не оста́вь нас си́рых! Да сла́вяще страда́ния твоя́, возсыла́ем хвалу́ Го́споду сил, всегда́, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.


Назад к списку